TÜMÖZDER MEHMETÇİK İÇİN AFRİN’DE - Mehmet Ali Bakici Resmi Web Sitesine Hoşgeldiniz
Haberler TÜMÖZDER MEHMETÇİK İÇİN AFRİN’DE
TÜMÖZDER MEHMETÇİK İÇİN AFRİN’DE

TÜMÖZDER MEHMETÇİK İÇİN AFRİN’DE

Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (TÜMÖZDER) üyesi bir grup engelli vatandaş, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.


Araçlarını Türk bayrakları ile süsleyen yaklaşık 50 kişilik Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (TÜMÖZDER) üyesi bir grup engelli vatandaş, 01.03.2018 Perşembe günü Saat: 20.30da Sincan Güngörmüşler Konağı önünden Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK ve Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN tarafından Suriye sınırına dualar ile yolcu edildi.



Suriye sınır kapısı yakınlarında araçlarından inerek, ellerindeki Türk bayraklarıyla “Vatan sana canım feda”, “En büyük asker bizim asker” sloganları atarak, sınır kapısında görevli polislere sevgi gösterisinde bulundu.



Dernek Başkanı Mehmet Ali Bakici, grup adına gazetecilere yaptığı açıklamada, gözleri görmeyen, ayakları yaşıtları gibi tutmayan, kulakları duymayan ve zihinsel engellilerden oluşan bir kafileyle destek için Ankara’dan Kilis’e geldiklerini söyledi. Kilis’de Kilis Valisi Dr. Mehmet TEKİNARSLAN tarafından kabul edilen heyete Vali TEKİNARSLAN oldukça ilgi gösterdi.




Hatay Reyhanlı Kaymakamı Fatih ÇOBANOĞLU’yu da ziyaret eden heyet daha sonra Hassa Kaymakamı Yusuf TURAN ve Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman DEMİREL’i ziyaret ederek sınıra hareket ettiler.



Sınırın diğer tarafında “Ezanlar dinmesin, bayrak inmesin.” diye hainlere karşı verilen mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Bakici, şöyle konuştu:



“Dün gece yoldayken 8 yavrumuzun al bayrak uğruna, aziz vatan uğruna, din uğruna, namus uğruna ve insanlarının mağdur olmaması uğruna şahadet şerbetini içtiğini öğrendik. Tabii Kilis’e bu yara eşliğinde ayak bastık. Ancak Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın/Gel seni gömelim tarihe desem sığmazsın’. Ey şehit oğlu şehit, bize de şefaat et. Zira bizim dualarımız sizinle olacak, senin al kanın sayesinde bu topraklarda sıkıntı olmayacak, bu topraklarda ezan susmayacak, bayrak inmeyecek. Sen bize kanını helal et. Biz de sana vatandaşlık hakkımızı helal eyledik. Ey sınır ötesindeki asker, gözleri görmeyen, kulakları duymayan, yürüme güçlüğü çeken, zihinsel engelli kardeşlerinizin, onların ailelerinin ve Türkiye’deki 8,5 milyon engellinin sizlere kucaklar dolusu gönüller dolusu selamları var. Her ne kadar kulaklarınızla bu selamı duyamıyor olsanız da yüreklerinize Cenab-ı Allah’ın bu selamları hissettireceğine inanıyoruz.”



Kendisi de görme engelli olan Bakici, görev verilmesi durumunda her türlü vazifeye hazır olduklarını dile getirerek, “Bu konularda bize de bir vazife düşerse vücudumuzun hangi bölgesindeki organ eksik olursa olsun vatan ve millet için vallahi billahi göreve hazırız. Emredin yeter.” dedi.

Grup üyeleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından kentten ayrıldı.

Kaynak: haber06.com.tr
Tüm hak ve Sorumlulukları Mehmet Ali Bakici'e Aittir. Web Tasarım İbrahim ŞİMŞEK