Kutsal topraklara gitmek isteyen engelliler hayırseverlerden destek bekliyor - Mehmet Ali Bakici Resmi Web Sitesine Hoşgeldiniz
Haberler Kutsal topraklara gitmek isteyen engelliler hayırseverlerden destek bekliyor
Kutsal topraklara gitmek isteyen engelliler hayırseverlerden destek bekliyor

Geçen yıl hayırseverlerin desteği ile 55 engelli vatandaşı umreye götüren Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği, bu yıl da aynı organizasyonu gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Dernek Başkanı Mehmet Ali Bakici, bu yıl 55 engelliyi daha kutsal topraklara götürmeyi hedeflediklerini belirterek, yardımseverlerden destek istedi. İşitme, görme ve ortapedik engellilerin katılacağı özel umre programına katkıda bulunmak için TC numaraları belli olan engellilerin adına Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabına para yatırmak yeterli oluyor.

Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Rehabilitasyon ve Kültür Derneği kutsal topraklara gitmek isteyen görme, ortopedik, işitme ve zihinsel engelliler için çalışma başlattı.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Bakici, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada“Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği'ne mensup görme, işitme , ortopedik engelli ve bunların ailelerinden oluşan 54 kişilik bir kafileyi geçtiğimiz yıl kutsal topraklara; Mekke ve Medine’ye götürdük. Bu gidişin tüm masraflarını hayırseverler sayesinde gerçekleştirdik. Allah hepsinden gani gani razı olsun. Onlar olmasaydı biz bu parayı ne bulurduk ne de oralara gidebilirdik. Bizlerle yaptığınız röportajlar çok güzel hayırlara vesile oldu. Oralara gittikten sonra niyetimizi hiç bozmadık. Paraya hiç el sürmedik. Hayırsever vatandaşlarımız umresini üstlenmek istediği engelle kardeşimizin TC kimlik numaralarını alıyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesap numarasına yatırıyor ve dekontu bize ulaştırıyor. Bu yılda Allah kısmet ederse 55 kişilik yeni bir engelli kafilesi ile oralara gidip Peygamber Efendimiz'in (sav) dizinin dibinde namaz kılmak Kabe-i Muazzama’da huzurla dolmak, temizlenmek için Mekke’ye Medine’ye gitmeyi niyet ettik." ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVERLERİN YARDIMLARINI BEKLİYORLAR
Sözlerini "
Elbette yine yüreği Mevla sevgisiyle dopdolu hayırseverlerin yardımlarına ihtiyacımız var" diye sürdüren Bakici, ”
Onlar bizlere destek verirse gideceğiz. Allah bizim sesimizi hem maneviyatı yüksek maddi imkanlarla da donatmış olduğu kullarına duyursun inşallah. Zira engelli bir vatandaş tek başına ailesi ile birlikte gittiği zaman çok büyük zorluklar yaşıyor. Ancak bizimle birlikte gittiği zaman rahat ediyor. Tekrar vurgulamak istiyorum parayı biz almıyoruz. Paraya kesinlikle el sürmüyoruz, ve görmüyoruz. Yardım etmek isteyen hayırseverlerimiz buradaki engelli vatandaşlarımızın TC kimlik numaralarını derneğimizden alarak bir kişi için Bin 140 Euro Diyanet İşleri Başkanlığının hesap numarasına isterlerse bir kişi isterlerse iki kişinin umre masraflarını karşılayabiliyor ve bize de dekontlarını ulaştırıyorlar.” açıklamasını yaptı.

‘YURTDIŞINDAN HAYIRSEVERLERİMİZ ARADILAR’

Başkan Bakici, sadece yurtiçinden değil yurt dışından da hayırseverlerin kendilerine ulaştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Geçen yıl Belçika’dan Almanya’dan Fransa’dan insanlar bizleri arayarak kardeşlerimizin umreye gitmelerini sağladılar. Hele hele Belçika’da ki kardeşimiz Cihan Haber Ajansının yapmış olduğu haber sonrası bizlere ulaştı. Sonra Fransa’dan Haşr isminde bir ağabeyimiz herkesin parası yattıktan sonra, biz parayı tamamladıktan sonra bizi aradı. Bizde kendisine teşekkür ettik. Bu yıl umreye gitmek isteyen kardeşlerimizden hiçbiri geçen yıl gidenlerden değil, hepsi yeni kardeşlerimiz. Bize 0312 275 05 06 numaralı telefondan hayırseverler bize ulaşabilirler.” 

"
ORALAR BAMBAŞKA"

Geçen yıl umreye geden Mehmet Yıldız ise duygularını, “Kafile ile geçen yıl gittik. Oralar çok farklı. Oralar bambaşka. Anlatılmıyor, oraları bizzat herkesin gidip görmesi gerekiyor. Allah bizlere oralara gidip görmeyi nasip etti. Bu senede gitmek isteyen kardeşlerimize de nasip eder"
.

Bu yıl umreye gitmek isteyen Neslihan keskin; “Ben daha önce gidemedim. Ama şimdi umreye gitmek istiyorum. Allah bana kapılar açtı. Hayırseverlerden Allah razı olsun. Ben onların sayesinde gideceğim. Bu his ve duygularla gitmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Umreye gitmek isteyen fakat felç geçirdiği için gidemeyen Mevlüt Kanbur; “Umreye canı gönülden gitmek istiyorum. Daha önce defalarca niyetlendim fakat nasip olmadı. Para biriktirdim fakat rahatsızlandım ve gidemedim. Felç geçirdim ve sol tarafımı tam olarak kullanamıyorum. Hayırseverlerimizin yardımıyla inşallah gitmeyi istiyoruz.”şeklinde dile getirdi.
Tüm hak ve Sorumlulukları Mehmet Ali Bakici'e Aittir. Web Tasarım İbrahim ŞİMŞEK